Meteoroloji'den Sakarya için turuncu uyarı

Sakarya'ya turuncu alarm verilirken komşusu Düzce'ye ise Kırmızı alarm verildi

Sakarya'ya turuncu alarm verilirken komşusu Düzce'ye ise Kırmızı alarm verildi. Ayrıca Sakarya'nın 16 ilçesinden sadece Pamukova ilçesi sarı uyarı da kalırken diğer tüm ilçeler 'Turuncu' seviyesine yükseltildi.

 

PEŞ PEŞE UYARILAR

Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara hem kısa mesaj yolu ile hem de sosyal medya hesaplarından uyarılar yaptı. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım Sakaryalı Hemşehrilerim diye seslenerek ani sel ve baskınlara karşı uyarılarda bulundu. Sakarya'da Pazartesi günü Metrekareye 80 kilograma kadar yağış düşmesi bekleniyor.

 

TURUNCU UYARI (ALARM) NEDİR?

Meteoroloji, turuncu uyarı için “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir” açıklaması yapmıştı.

 

KIRMIZI UYARI (ALARM) NEDİR?

Hava durumu çok ama çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması kuvvetle muhtemeldir. Kırmızı alarm geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.