Fetullahçı Terör Örgütü'nün güncel finans yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, MİT ve İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında marketler zincirinin sahibi zeki doruk da bulunuyor.
Tanık ifadesi süreci değiştirdi:
Doruk’un FETÖ/PDY’ye üst düzey bağlılık gösterdiği yalnızca istihbarat verileriyle değil, eski ortağı İ.A.'nın tanıklığıyla da teyit edildi. Tanık, Doruk’un yıllarca örgüte hizmet ettiğini ifade etti. Ayrıca Doruk hakkında daha önce de çok sayıda ihbarın olduğu bilgisi paylaşıldı.
Yurtdışı talimatlı para trafiği:
Soruşturma kapsamında Doruk’un yurt dışındaki FETÖ yapılanmasından aldığı talimatlarla Türkiye’deki örgüt mensuplarına düzenli olarak para aktardığı tespit edildi. Bu paranın kaynağı olarak sahibi olduğu HAKMAR şirketlerinin kullanıldığı belirlendi.
Özellikle “kurban bağışı”, “hac parası” ve “Zaman gazetesi aboneliği” gibi gerekçelerle toplanan paraların örgüte kanalize edildiği öğrenildi. Ayrıca şirket bünyesinde FETÖ bağlantısı olan kişilere istihdam sağlandığı da tespitler arasında yer aldı.
Merkezde şifreli kapılar, örgütsel toplantılar:
Sancaktepe’deki HAKMAR Genel Merkezinde yapılan aramalarda, yüksek güvenlikli, şifreli geçiş sistemleriyle korunan özel bölümler ortaya çıkarıldı. Bu alanlarda örgüt toplantılarının düzenlendiği bilgisi elde edildi.
İhraç polis, kuryelik yapmış:
2017 yılında meslekten ihraç edilen eski polis memuru C.G.’nin, Zeki Doruk’un yanında sigortasız çalıştığı ve örgüt içindeki para transferlerinde aktif rol oynadığı öğrenildi. C.G.’nin, örgüt üyelerine nakdi destek sağladığı da delillere yansıdı.
Kayyum atandı, dijital deliller yağdı:
Operasyon kapsamında 3 ayrı şirket merkezine düzenlenen baskınlarda, örgütle bağlantıyı ortaya koyan çok sayıda dijital veri, belge ve dokümana el konuldu. Soruşturmanın ardından HAKMAR ve TATBAK şirketlerine kayyum atandı.